„Super Age”, proiectul care redefinește feminitatea. Ileana Badiu, inițiatoarea sa, a oferit amănunte la Medika TV

Înaintarea în vârstă vine cu numeroase provocări, mai ales în cazul femeilor, pentru că să facă față schimbărilor fiziologice pe care le aduce menopauza. Pentru a înțelege mai bine această etapă a vieții, Ileana Badiu a creat un proiect prin intermediul căruia oferă informații utile tuturor femeilor aflate la menopauză.

Proiectul Ilenei Badiu se numește „SuperAge” și a fost creat cu scopul de a informa femeile cu privire la provocările pe care le aduce menopauza.

„Nu idealizăm îmbătrânirea (…) Am luat pur şi simplu realitatea aşa cum este ea, cu bune şi cu rele si am etalat-o cum ne-am priceput. Nu facem din Aging o virtute, dar nici un handicap (…) Şi cum am constatat că ne place viaţa noastră, că putem accepta şi părţile mai puţin plăcute şi că mai ales dorim să trăim mereu la superlativul vârstei noastre, am trecut la SuperAge. Iar aici ne dorim să ne întâlnim cu toată comunitatea noastră şi chiar să o lărgim cât mai mult având ca subiect central MENOPAUZA cea care defineşte această perioadă din viaţa fiecărei femei” susține Ileana Badiu, inițiatoarea proiectului „SuperAge”.

În opinia Ilenei Badiu, perioda menopauzei ar trebui privită cu mult mai multă atenție de către comunitatea medicală. Ea susține faptul că pentru ca femeile să înțeleagă modificările corpului pe care această etapă le presupune ar fi nevoie de o abordare multidisciplinară.

„Menopauza ar trebui să aibă o abordare multidisciplinară şi cumva într-o abordare personalizată, ceea ce  însemană timp alături de această femeie, o consultaţie care să dureze poate chiar o oră. Nu toată lumea are disponibilitatea asta” a explicat Ileana Badiu, la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea