Suspiciune de coronavirus la Urgențele Spitalului Județean Buzău

O femeie de 29 de ani s-a prezentat, marți dimineața, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, cu suspiciunea de infecție cu coronavirus. Pacienta a venit în urmă cu 7 zile din Veneto, regiune italiană aflată sub carantină. Ea prezintă simptome ale unei afecțiuni respiratorii: febră, tuse și dureri musculare.

Accesul în UPU-SMURD a fost restricționat. Atât pacienții, cât și vizitatorii sunt direcționați către o altă intrare în spital, în timp ce, în secția UPU-SMURD personalul medical ia măsuri de auto protejare și de limitare a posibilităților de răspândire a unei eventuale infecții cu coronavirus. De menționat că femeia s-a prezentat la Urgențe în jurul orei 8,30, o oră la care sala de așteptare era plină cu pacienți.

Autoritățile buzoiene, coordonate de specialiști de la Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile, au decis ca pacienta să fie transportată la Spitalul Matei Balș din Capitală.  La ora postării acestei știri, la Spitalul Județean Buzău este așteptată salvarea special amenajată pentru aceste cazuri și izoleta în care va fi introdusă tânăra din Râmnicu Sărat. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea