Sute de copii diagnosticați cu gripă la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din București. Medic, șef de secție: „Am avut aproximativ 200 de cazuri pe săptămână”

 

Infecțiile respiratorii dau mari bătăi de cap medicilor, mai ales că mulți dintre pacienți sunt copii. La Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală, peste 500 de cazuri de gripă la copii au fost diagnosticate. 

„În ultimele trei săptămâni au fost diagnosticați cu gripă în jur de 500 de copii la

unitatea sanitară, o medie aproximativă de 200 de cazuri pe săptămână. Mai mult, la camera de gardă vin între 120 și 170 de copii pe zi” explică situația din unitatea medicală, oficialii Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție care are în grijă Spitalul de Copii „Victor Gomoiu.

Dr. Ana Maria Davițoiu, medic primar pediatrie și șef de secție în cadrul unității medicale, a declarat că: „Diagnosticăm în fiecare zi 18, 20, 22 de copii cu gripă, din cei 100 şi ceva testaţi şi în jur de 20 de copii cu virus respirator sinciţial. Aceştia din urmă din urmă adesea sunt foarte mici, sunt sugari şi au nevoie de internare. În momentul de faţă avem 22 de copii internţi cu diagnostic de virus respirator sinciţial”.

Netratată corespunzător, mai ales în cazul copiilor, gripa evoluează cu complicații importante. Pneumonia și insuficiența respiratorie sunt doar câteva dintre aceste complicații, sunt de părere medicii. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea