Suzeta sau degetul, ce-ar fi mai sănătos pentru dinții copiilor? Explicațiile specialiștilor, la Medika TV

Cei mai mulți copii preferă să folosească suzetele atunci când vor să se relaxeze. Alții, aleg degetele de la mână. Și într-un caz și în celălalt, sănătatea dinților poate avea de suferit.

Atunci când copilul își bagă degetul în gură și-l folosește pentru a se relaxa, există riscul să creeze un anumit disconfort danturii. „Degetul deformează osul maxilar care este în formare, unghia se aplatizează și vârful degetului se deformează la rândul său. Recomandarea este de utiliza suzeta, dar cu măsură” a explicat, la Medika TV, dr. Emilia Milicin, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială.

Suzeta pare a fi însă un dispozitiv mult mai prietenos cu datunra, decât folosirea degetului. „Mai de grabă suzeta decât degetul pentru că suzetele se aplatizează și nu deformează dantura atât de tare. Dar și acolo dacă este de dimineața până seara și de seara până dimineața, nu este în regulă. Părintele trebuie să țină cont că înainte să adoarmă, pentru liniștea copilului, îi poate da suzeta. Dar în momentul în care îl lași cu suzeta în gură tot timpul din păcate” a mai spus dr. Emilia Milicin.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea