Taman potriveală! China anunță că e pregătită să exporte 100 milioane doze de vaccin anticovid-19

China anunță că unul dintre cele patru laboratoare autorizate să efectueze teste clinice – Sinovac Biotech – ar fi pregătit să producă 100 de milioane de doze pe an din vaccinul său experimental împotriva noului coronavirus, deși serul nu a trecut toate probele, potrivit News.ro

Conform AFP, laboratorul care anunță că este gata să livreze pe an 100 de milioane de vaccinuri anticovid este același care în 2009 a scos pe piață un vaccin împotriva gripei porcine.

În pofida faptului că tratamentul este încă departe de omologare, producătorul este necesar să demonstreze că este capabil să-l producă la scară  mare şi să supună loturi controlului autorităţilor. Astfel, producţia a fost lansată înainte de încheierea testelor clinice.

Noul ser anticovid experimental pe bază de patogeni inerţi este produs deja în mii de exemplare sub numele  ”Coronavac”.

Sinovac speră să obţină la sfârşitul lui iunie primele rezultate cu privire la securitatea produsului său.

Peste 100 de laboratoare din lume se înfruntă în a fi primul care pune la punct un vaccin, însă mai puţin de zece dintre ele au angajat în prezent un test clinic pe oameni. Este și cazul Sinovac, care dă asigurări că a obţinut rezultate încurajatoare la maimuţă, înainte de a-şi administra serul pentru prima oară unui număr de 144 de voluntari, la jumătatea lui aprilie, în Jiangsu.

În afară de Sinovac, Beijingul a aprobat testarea clinică a altor trei vaccinuri experimentale – unul lansat de Şcoala Militară de Ştiinţe Medicale şi grupul de biotehnologie CanSino, altul de către Institutul de produse Biologice şi Institutul de Virusologie din Wuhan, oraşul în care a apărut nou coronavirus, iar al treilea de către grupul China Biotics, care a angajat marţi teste asupra a 32 de voluntari.

Potrivit OMS, producerea unui vaccin poate dura între 12 şi 18 luni.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea