TÂNĂRĂ, FĂRĂ COMORBIDITĂȚI, O ASISTENTĂ DIN BOTOȘANI A FOST RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS

Avea 45 de ani și nu era cunoscută cu boli care să se agraveze pe fondul infecției cu noul coronavirus. A primit tratament cu Remdesivir, un medicament care este considerat a fi cel mai promiţător tratament împotriva COVID-19, însă nu a putut fi salvată. Este vorba despre o asistentă din Botoșani, care a fost răpusă de coronavirus, după ce a ajutat mai mulți bolnavi să se vindece.

Asistenta lucra în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. S-a infectat la serviciu unde îngrijea persoane cu coronavirus.  Deși nu era cunoscută cu boli asociate iar  vârsta nu reprezenta un factor de risc, femeia, care avea o formă fizică de invidiat, a început să se simtă din ce în ce rău. A fost transferată la Iași și internată în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase.

A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă”, a declarat la Digi24, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

În ciuda eforturilor depuse de medici, asistenta de 45 de ani nu a putut fi salvată. A murit la o lună de la confirmarea că a fost infectată cu coronavirus, îndoliind breasla halatelor albe.

În statisticile autorităților, asistenta din Botoșani figurează la numărul 1178 al deceselor înregistrate până acum. Grupul de Comunicare Strategică precizează că femeia a fost confirmată cu coronavirus pe 23 aprilie, iar decesul a survenit o lună mai târziu. NU avea comorbidități.

Dincolo de statistici, asistenta Lenuța Buta, răpusă de coronavirus era un o soție iubită, o colegă apreciată, un om care iubea oamenii și muntele, așa cum spun cunoscuții săi.

Pagina de facebook a asistentei Lenuța Buta este plină de mesaje ale prietenilor și ale colegilor de serviciu, șocați de sfârșitul mult prea brusc al femeii.

”Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale! Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi! Secția Boli Infecțioase Adulți este mai săracă, pierzând o asistentă medicală extraordinară! Am rămas cu un mare gol în suflet în urma acestei nedrepte despărțiri!”, este doar unul dintre multele comentarii ce apar pe contul de facebook al asistentei din Botoșani.

România a ajuns să numere 1179 de decese de la debutul pandemiei de coronavirus.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea