Tătaru: Până la 1 iunie ne aşteptăm la 10.000 de cazuri. Când s-ar putea înregistra o scădere a îmbolnăvirilor

România ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, număr înaintat sâmbătă seară, la Antena 3, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. Ne gândim ca după  1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat ministrul Sănătății, la Antena 3.

Tătaru a adăugat că numărul îmbolnăvirilor va varia în funcție de respectarea măsurilor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători şi de cum va suporta sistemul medical toată această situație fără precedent.

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată că România are la acest moment 3613 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și 146 de persoane care au murit din această cauză.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea