Te doare umărul? Mergi la medic pentru investigații

Chiar dacă este o articulație importantă, atunci când umărul doare prea puțini pacienți merg la medic pentru investigații și tratament. Specialiștii atrag atenția că și în momentul în care apare inflamația umărului ar trebui să ajungem la medic.

„Umărul este o articulație foarte importantă, pentru că nu seamănă cu membrul inferior, cu glezna sau genunchiul. În cazul acestor articulații, pacienții se alarmează atunci când nu mai pot merge. Cu umărul, că nu pot ridice brațul foarte mult, se mai chinuie așa și nu se duc neapărat la medic, sperând că se pot rezolva lucrurile” explică situația dr. Mihai Râșcu, medic primar ortopedie-traumatologie, coordonator al Lotului Federației Române de Gimnastică.

În lipsa unei interacțiuni cu medicul specialist, problemele apărute la umăr se pot agrava, iar în acest caz pacientul riscă să nu-și mai poată folosi brațul în mod corespunzător. Prin controalele preventive, medicii încearcă să evite această situație.

„Din păcate, la umăr, lucrurile se agravează și ajungem într-o situație pe care noi ortopezii încercăm să o evităm…Practic, în toate afecțiunile umărului, principalul lucru pe care ni-l dorim este un confort al vieții de zi cu zi a pacientului. Al doilea obiectiv și cel mai important este ca pacientul să fie independent, pentru că sunt anumite afecțiuni ale umărului care împiedică efectuările mișcărilor mâinii” mai spune dr. Mihai Râșcu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea