TE ÎNGROZEȘTI CÂT ZAHĂR POATE CONȚINE O STICLĂ DE SUC! Vezi asta și te lecuiești! Demonstrația medicului Laura Ene (VIDEO)

Consumul de zahăr a crescut spectaculos în ultimele decenii, consecința acestui obiect alimentar putând fi văzută cu ochiul liber. Kilogramele în plus și chiar obezitatea reprezintă doar una dintre consecințele consumului de zahăr, care este extrem de dăunător pentru organism. Efectele sunt și mai grave atunci când vorbim de copii. Din păcate, cei mai mari consumatori de zahăr sunt chiar copiii.

Nu consumă zahăr la propriu, dar îl adună dintr-o serie de produse delicioase, pe care le preferă, dar care sunt nocive.

Medicul nutriționist Laura Ene a făcut o demonstrație în direct, pentru telespectatorii Medika TV. Urmărind strict eticheta unei băuturi carbogazoase, a “fabricat”  un suc.

Rezultatul este de-a dreptul șocant, pentru că în fiecare pahar de 250 ml de suc sau ceai cumpărat din comerț se regăsesc nu mai puțin de 25 de grame de zahăr! Practic, o sticlă de suc la 2 litri conține 200 de grame de zahăr. Specialistul Medika TV a inclus în demonstrație și cafeina, de asemenea prezentă în cantități foarte mari în băuturile carbogazoase.

Demonstrația făcută de medicul nutriționist e de-a dreptul șocantă, mai ales că limita de consum nu trebuie să depășească 25 de grame de zahăr pe zi, în funcție de vârstă.

Potrivit medicului nutriționist, pentru copiii sub 2 ani Organizația Mondială a Sănătății recomandă să nu consume produse cu zahăr adăugat. Iar odată cu înaintarea în vârstă, doza maximă zilnică de zahăr recomandată pentru copii este de maximum 19 grame (aproximativ 5 lingurițe) pentru copii cu vârsta între 4 și 6 ani, cel mult 24 de grame (aprox. 6 lingurițe) între 7 și 10 ani și maximum 30 de grame (aproximativ 7 lingurițe) peste 11 ani.

Specialistul Medika TV, dr. Laura Ene, a făcut o demonstrație și în ceea ce privește conținutul de zahăr al altor produse, inclusiv din categoria celor considerate sănătoase, cum sunt biscuiții digestivi. Iată cât zahăr conțin câteva dintre produsele pe care le găsim în magazine:

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea