Tehnici moderne de chirurgie a sânului în cancerul mamar

Metodele terapeutice în cazul cancerului de sân au evoluat foarte mult încât astăzi chirurgii nu mai sunt nevoiți să îndepărteze complet sânul bolnav. Tratamentul este localizat și urmărește doar îndepărtare zonelor bolnave.

„Chirurgia sânului rămâne cea mai eficientă tehnică terapeutică pentru cancerul de sân dar, încet, încet începe să dea înapoi în sensul că tratamentul oncologice devin extrem de eficient, astfel încât chirurgul oncolog nu mai este nevoit să îndepărteze sânul. Poate să facă tratament mai localizat, ceea ce noi numim tratament conservator, să ne limităm la zona bolnavă. Astfel, restul sânului rămâne pe loc. Oricât am încerca să reconstruim un sân, tot timpul vor diferențe între cel natural. Se simte altfel, arată altfel. Încercăm să păstrăm sânul, dacă din punct de vedere medical totul este posibil” a declarat dr. Victor Titirez, medic specialist în chirurgia oncoplastică a sânului, în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Noile tehnici de chirurgie a sânului afectat de cancer vin în sprijinul pacientelor și le ajută să beneficieze de un tratament cât mai țintit.

„Avantajele sunt reprezentate de un tratament cât mai țintit. Ideea care încă persistă în România legată de o mastectomie completă, nu este o idee pertinentă. Se asociază cu un impact foarte mare fizic, dar și psihic. Este un tratament mutilant care are repercusiuni asupra funcționalității brațului și peretelui toracic” a mai spus dr Victor Titirez.

Rețeaua de Sănătate Regina Maria oferă servicii medicale de calitate și tratamente personalizate în cazul multor afecțiuni.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea