Teoriile conspirației lovesc unde nu te aștepți! Specialist: “Problema generală este dezinformarea”

Reticența în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 nu este întâlnită doar în rândul populației, ci, culmea, cad în capcană inclusiv persoane despre care se presupune că ar trebui să fie informate cu privire la avansul tehnologic, la știință și la beneficiile vaccinării.

Ziarul de Iași publică în ediția de astăzi un material despre imunizarea personalului medical din județul Iași, din care reiese că multe cadre medicale continuă să fie reticente atunci când vine vorba de vaccinare.

În funcție de unitatea medicală analizată, dar și de tipul de personal, procentul de imunizare variază între 20-30% și 80-90%.

Potrivit analizei, numărul cel mai mare de persoane vaccinate este întâlnit în rândul medicilor. Urmează categoria personalului mediu sanitar, respectiv asistenții medicali, în timp ce procentul cel mai mic de vaccinări este întâlnit în cazul infirmierelor.

Cel mai mare procent de persoane imunizate, la toate categoriile de personal, este înregistrat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Este vorba despre oameni – medici, asistenți și infirmieri – aflați în prima linie de luptă cu noul coronavirus, care au văzut, de la începutul pandemiei, ce poate face acest virus. Cadrele medicale care nu au fost expuse direct sunt însă mai reticente.

Reticența acestora este pusă pe seama lipsei de informare, a dezinformării, în multe cazuri, dar și a faptului că în rândul personalului medical există persoane care au avut COVID-19 și care nu se grăbesc să se vaccineze.

 „Cei care nu s-au vaccinat au vrut să mai aştepte să vadă ce se întâmplă, văd foarte multe lucruri neadevărate pe Internet. Aud că la un spital de prin ţară a murit o asistentă după ce s-a vaccinat şi probabil că de aici apare un semn de întrebare. Pe de altă parte, foarte mulţi au avut deja COVID şi aşteaptă să se poată vaccina. Chiar au venit să ne întrebe, am discutat cu ei, m-au întrebat chiar şi pe mine dacă m-am vaccinat şi le-am spus că da. Însă problema generală este dezinformarea, a declarat Liliana Pintilie, preşedintele OAMGMAMR Iaşi, pentru sursa citată.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes