În aceste zile, la Timișoara, s-a organizat ce-a de-a 22-a ediție a Conferinței Naționale de Boli Infecțioase. La acest eveniment au participat peste 200 de medici specialiști din toată țara. Această întâlnire reprezintă un prilej de a discuta noi abordări în ceea ce privește patologia infecțioasă, dar și subiecte cu impact strategic precum bioterorismul.
La evenimentul organizat la Timișoara au participat și reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, cea mai importantă unitate medicală din Banat care tratează o astfel de patologie. În premieră, în cadrul unei astfel de întâlniri, unul din subiectele abordate în cadrul Conferinței Naționale de Boli Infecțioase a vizat siguranța populației la nivel global.
Astfel, medicii au dezbătut aspecte legate de bioterorism, răspândirea agenților infecțioși emergenți, precum și provocările infecțioase ale mobilității internaționale.
„Asemenea teme au devenit o realitate cu care medicina practică este nevoită să se confrunte. Globalizarea, migrația, schimbările climatice și conflictele geopolitice amplifică riscurile epidemiologice și necesită un răspuns. De aceea, am și decis să le introducem în dezbaterile din cest an. Practic, ne asumăm un rol de pionierat în conștientizarea și gestionarea acestor pericole. Pentru că vorbim de medicina mileniului III” a declarat prof. univ. dr. Voichița Lăzureanu, președinta Conferinței,