Timpul potrivit pentru controlul medical potrivit. Află când trebuie să mergi pentru prima dată la medicul ginecolog 

Momentul întâlnirii cu medicul ginecolog, pentru un consult de specialitate, este foarte important și poate avea implicații psiho-emoționale puternice pentru tinerele care merg pentru prima dată într-un astfel de cabinet. Tocmai de aceea este bine ca adolescentele și tinerele să știe când trebuie să meargă la un consult ginecologic pentru prima dată și ce presupune această experiență. 

La Medika TV, dr. Ioan Stoian, medic primar obstetrică-ginecologie, a vorbit despre momentul în care tinerele se întâlnesc pentru prima dată, pentru un consult, cu medicul ginecolog. „Dacă discutăm despre vârsta la care începe consultul genital, eu recomand ca prima vizită la medic să fie efectuată odată cu începerea vieții sexuale. Fie că vorbim de 16 ani, 20 de ani sau după 25 de ani, acela trebuie să fie momentul când femeia trebuie să vină la consult” recomandă dr. Ioan Stoian. 

Datorită consultului de specialitate, pot fi prevenite diferite afecțiuni, pe care doar medicul le poate depista. „Tinerele, până în 20 de ani, trebuie să vină la consult pentru a se proteja de bolile cu transmitere sexuală și pentru a preveni o sarcină nedorită. Femeia adultă trebuie să se protejeze de boli grave, precum cancerele ginecologice” a explicat medicul. 

Totodată, odată începută vizita la ginecolog, aceste controale trebuie efectuate anual, indiferent de vârsta pacientei. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea