Tinerii, tot mai vulnerabili în fața valului 3 al pandemiei. Vaccinarea, singura soluție (video)

Medicii specialiști atrag atenția că tot mai mulți pacienți tineri se îmbolnăvesc de COVID-19, ajungând chiar la forme grave și severe. Soluția pentru a preveni îmbolnăvirea în rândul tinerilor o reprezintă vaccinarea.

Odată cu începutul valului 3, medicii au observat că boala COVID-19 afectează din ce în ce mai mult populația tânără. Dacă în urmă cu un an vârstnicii erau vulnerabili în fața virusului, în prezent situația s-a schimbat considerabil.

„Pacienții sunt tot mai tineri, 30 – 40 de ani. Este o regândire a bolii către vârsta mai tânără, din păcate cu forme moderate, severe și chiar critice de ATI. Nu mai vedem ca în urmă cu un an, când aveam o patologie geriatrică, la pacienții cu comorbidități, care practic acelea dădeau severitatea bolii și determinau decesul”, a atras atenția dr. Voichița Lăzureanu, medic primar boli infecțioase, în direct la Medika TV.

Pe de altă parte, singura soluție prin care poate fi prevenită îmbolnăvirea în rândul tinerilor o reprezintă vaccinarea într-un număr mare a acestora.

„Cred că pur și simplu tinerii merg la serviciu, se întâlnesc inevitabil unii cu alții, este imposibil să stai 100% din timpul de lucru cu mască, pentru că unii fumează, alții beau apă. Ne vedem mai des, ne strângem acasă, ieșim la pensiuni, este greu să ții oamenii în lockdown. Acum avem și vaccin. Cred că aici ar trebui mai mult lucrat și rata de vaccinare să se dea liber și la pacienții tineri în a se vaccina”, a mai spus. dr. Voichița Lăzureanu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea