TRAFIC CU CERTIFICATE DE TESTARE. Zilnic, sute de migranți încearcă să intre în Marea Britanie cu certificate de testare false

O situație îngrijorătoare apărută în Marea Britanie le dă de furcă autorităților din Regat. Se conturează deja drept un fenomen intenția unor migranți de a folosi documente falsificate ale testelor COVID-19, la intrarea în această țară. Marea Britanie este amenințată de prezența pe teritoriul său a variantei indiene a SARS-CoV-2.

Ca în multe alte state europene, și în Marea Britanie accesul se face în baza unui test RT-PCR negativ, prezentat autorităților la aeroport. Mulți dintre cei care doresc să intre în Anglia, folosesc însă documente falsificate, susțin autoritățile britanice.

Deși fenomenul este cunoscut de autorități, mulți migranți reușesc să intre în țară pentru că documentele sunt scrise într-o limbă străină și pot foarte ușor să fie descărcate de pe internet.

„Este foarte greu de știut dacă acești oameni respectă măsurile de carantinare atunci când ajung în Marea Britanie, pentru că întregul nostru sistem e construit pe încredere. Noi îi credem pe cuvânt pe cei care ne spun că nu s-au aflat pe lista roșie a țărilor din care provin. Identificăm cel puțin 100 de certificate medicale false în fiecare zi” a atras atenția Lucy Moreton, ofițer în cadrul Serviciului de Imigrare al Marii Britanii, citată de The Sun.

Britanicii sunt îngrijorați de faptul că pe teritoriul țării s-ar putea extinde cazurile de infecție cu varianta indiană a SARS-CoV-2. „Credem că numărul cazurilor cu această tulpină este de 20 de ori mai mare decât cele 103 cazuri pe care le-am identificat până acum” este opinia dr. Gabriel Scally, profesor de sănătate publică la Universitatea din Bristol, citat de aceeași sursă.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea