Tratament inovator folosit împotriva COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara (VIDEO)

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, care încă de la începutul pandemiei a avut rezultate de excepție în tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus, e din nou cu un pas înainte și include în lista schemelor de tratament un medicament folosit până acum în tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide.

Este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilație mecanică la pacienții infectați cu SARS-CoV2 care au fost diagnosticați cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generați de organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului.

În urma administrării tratamentului, s-a constatat că în cazul pacienților cu forme moderate și severe de boală a existat o îmbunătățire a stării de sănătate de acestora.

“Avantajul este că poate fi administrat pe secție și nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în terapie intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, și atunci se degrevează secția de terapie intensivă de aceste cazuri”, a declarat conf. dr. Voichița Lăzureanu, coordonator al compartimentului de terapie intensivă boli infecțioase a Spitalului Victor Babeș Timișoara, citată într-un comunicat de presă al unității sanitare.

Potrivit sursei citate, tratamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluție de ser fiziologic.

Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara spun însă că există o “fereastră de timp”, destul de redusă, pentru administrarea acestui medicament, astfel încât acesta să fie eficient.

“Cu cât a fost administrat mai repede în evoluția bolii, cu atât eficiența a fost mai mare. La pacienții critici, în fază terminală, există foarte puțină medicație și doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilația mecanică și chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcționeze”, a precizat conf. dr. Voichița Lăzureanu.

Aproape 100 de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, au beneficiat până acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes