Tratament personalizat în stomatologie pentru problemele dentare ale oricărui pacient

Clinicile de stomatologie, așa cum este Clinica MaxiloMED din Oradea, oferă tratament personalizat pentru orice pacient. De asemenea, un tratament personalizat pentru pacient presupune abordarea terapeutică printr-o echipă multidisciplinară. În platoul Medika TV, conf. dr. Raluca Juncar a vorbit despre cât de important este să existe o echipă multidiciplinară în stomatologie.

Fiecare pacient este unic, de aceea, toți cei care treg pragul unui cabinet de stomatologie trebuie să beneficieze de tratament personalizat. De cele mai multe ori, acest tip de tratament este oferit de o echipă multidisciplinară.

Echipă multidisciplinară și tratament personalizat

În cadrul Clinicii MaxiloMED din Oradea abordarea terapetutică a oricărui pacient implică un tratament personaliza. Astfel, fiecare caz beneficiază de tratament printr-o echipă multidisciplinară. Practic, astăzi, rolul unei astfel de echipe în stomatologie, a devenit vital. Conf. dr. Raluca Juncar, medic primar protetică dentară în cadrul Clinicii „MaxiloMED”, Doctor  în Științe medicale, a vorbit la Medika TV despre importanța pe care o are pentru stomatologie o echipă multidisciplinară.

„În stomatologie, trebuie să avem mai întâi un plan de tratament foarte bine realizat și personalizat pe nevoile pacientului. Fiecare pacient este unic și atunci noi nu tratăm dinții noi tratăm pacientul și ne adresăm nevoilor lui. Realizăm acest plan, iar apoi cu echipa de medici care sunt axați fiecare pe specialitatea lui, încercăm să creăm de la zero, ceea ce și își dorește și ceea ce se potrivește pacientului nostru. Noi trebuie să putem lucra împreună, trebuie să reușim să transmitem fiecărui coleg nevoile noastre și limitările pe care le avem și să încercă să suplinim dacă este necesar și  dacă este posibil ceea ce colegii dinainte n-au reușit să facă sau să-i ajutăm să facă mai mult decât s-au gândit inițial” a explicat conf. dr. Raluca Juncar, pentru Medika TV.

Specializările din stomatologie, benefice pentru pacient

Prin dezvoltarea medicinei, s-a ajuns ca și în stomatologie să fie incluse mai multe specializări. Astfel, din orice echipă multidisciplinară care oferă consultații și tratament personalizat unui pacient fac parte un stomatolog generalist, un ortodont, un protetician sau un chirurg maxilo-facial.

„Din fericire, astăzi avem multe specializări pe care le putem face după absolvirea celor 6 ani de facultate, de Medicină Dentară. Chirurgia orală și maxilo-facială  este o specializare care necesită absolvirea ambelor facultăți, atât a Medicinei Dentare, cât și a Medicinei Generale, după care urmează un stagiu de 5 ani de rezidențiat. Această ramură abordează o patologie complexă. Începând de la tratamentul chirurgical al anomaliilor dento-maxilare, tratament care se realizează în colaborare strânsă cu medicul ortodont” a explicat conf. dr. Raluca Juncar.

Absolventă a  Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universtiății de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, conf. dr. Raluca Juncar este cadru universitar al Departamentului de Protetică și Materiale Dentare al aceleiași unități de învățământ.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea