Tratarea pietrelor la fiere, obligatorie. Risc mare de complicații!

Pietrele la fiere pot fi extrem de periculoase pentru sănătate, mai ales dacă sunt de mici dimensiuni. Din cauza acestor formațiuni, pacienții pot suferi complicații grave care le pot pune viața în pericol.

„Colecistul cu mici pietricele și care, de obicei, dă simptomatologie mult mai des, este undeva la graniță între decizia de a opera sau nu. Ele pot fi îndepărtate cu anumite medicamente, dar la un moment dat se vor produce pietre și atunci trebuie intervenit chirurgical. Tot ceea ce este până în 5 mm sunt extrem de periculoase pentru că pot fi împinse și ajung în calea biliară principală și trec pe lângă pancreas și pot provoca pancreatita acută. Reprezintă o urgență medicală” susține dr. Alexandru Onofrei, medic specialist chirurgie generală.

Pancreatita acuta evoluează brusc și poate afecta și celelalte organe ale corpului.

„În maxim 6 ore pacientul trebuie să ajungă la spital în astfel de situații, pentru că pancreatita acută este o boală care afectează întreg organismul și toate organele vitale și poate să ducă la insuficiență multiplă de organe” mai spune dr. Alexandru Onofrei, medic specialist chirurgie generală.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea