(VIDEO) Medici și asistenți români, voluntari în spitalele din Milano

O echipă formată din 14 medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19. Toată echipa a fost selectată pe bază de voluntariat, iar voluntarii sunt de la spitale din București, Bacău, Bihor, Târgu Mureș și din alte județe. Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile. Primele patru cadre medicale s-au îmbarcat în aeronava militară care asigură transportul, la București, o escală fiind programată la Timișoara de unde vor fi repluați ceilalți medici și asistenți. La îmbarcare, cele patru voluntare au fost felicitate de premierul Ludovic Orban care a venit pe aeroport împreună cu ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Trei medici și o asistentă din Oradea, în misiunea medicală românească pentru Italia

Trei medici și un asistent din echipa care a plecat în Italia, cea mai încercată țară europeană în lupta cu COVID-19, sunt din județul Bihor. Conform ebihoreanul.ro, este vorba despre doi medici specialiști din secția UPU-SMURD Bihor și un medic ATI. Tot de la secția ATI a Spitalului Județean Oradea provine și asistentul medical. Conducerea unității medicale din Bihor a preferat să nu divulge identitatea cadrelor medicale din rațiuni care țin de modul în care au existat reacții în societatea românească față de personalul care îngrijește pacienți cu COVID-19.

Autorităţile române au început să organizeze misiunea medicală românească pentru Italia încă de săptămâna trecută. Participarea se face pe bază de voluntariat. “În prima fază vor fi duşi într-un centru de instruire şi apoi vor lucra într-un spital”. a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor. Misiunea va dura 14 zile.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea