Trei români au primit cel mai frumos dar de Moș Nicolae: viața

Trei români în suferință, care se aflau pe listele de așteptare pentru a primi organele care să le salveze viața, au primit chiar în ziua de Moș Nicolae o nouă șansă la viață.

Familia unei femei din Arad, care se afla în moarte cerebrală, şi-a dat acordul ca organele rudei lor să fie donate pentru salvarea altor vieţi.

Așa se face că la Spitalul Județean Arad a avut loc prima prelevare multiorgan din acest an, urmată de trei intervenții salvatoare de transplant hepatic şi renal.

“În aceste vremuri de pandemie, la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul IC Fundeni, condus de domnul prof. dr. Irinel Popescu, au fost luate măsuri excepţionale pentru ca intervenţia de transplant să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă, fiind mobilizate inclusiv echipe de medici ATI voluntari care să sprijine restul solicitărilor din spital. Astfel, echipa de chirurgi, coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, alături de efortul deosebit al echipei ATI conduse de prof. dr. Dana Tomescu, au încheiat cu succes încă o intervenţie de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient aflat în suferinţă. În acelaşi timp, alţi doi pacienţi, o femeie de 47 de ani şi un bărbat de 46 de ani, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea