Trei sferturi dintre decesele ultimei săptămâni, la persoane peste 60 de ani. Bărbații din România au un risc mai mare de deces

Raportul săptămânal publicat de Institutul Național de Sănătate Publică  arată că în săptămâna 6-12 aprilie numărul de infecții confirmate cu noul coronavirus din România a crescut cu 19% față de săptămâna anterioară. Mai bine de jumătate dintre noile cazuri au fost înregistrate în Suceava, București, Hunedoara, Timiș și Neamț.

Același raport arată că în săptămâna analizată au fost înregistrate mai bine de o treime din totalul deceselor de până acum din țara noastră, respectiv 122 dintr-un total de 318.

Din totalul deceselor, 71% au fost înregistrate la persoane cu vârste peste 60 de ani. 82% dintre românii care au murit în ultima săptămână aveau comorbidități asociate.

45,6% dintre decese au avut afecțiunile cardiovasculare drept comorbiditate asociată. 27,7% dintre pacienții care au decedat aveau diabet, iar 17,6% aveau afecțiuni renale. Printre comorbiditățile raportate de mai numără afecțiunile pulmonare, obezitatea, afecțiunile neurologice și neoplasmul.

Raportul INSP mai relevă un risc crescut în rândul bărbaților. Deși numărul persoanelor de sex feminin infectate este mai mare decât al celor de sex masculin, riscul de deces este mai crescut în cazul bărbaților. Potrivit raportului, 65% dintre decesele săptămânii 6-12 aprilie au fost înregistrate în rândul bărbaților.

60.4% dintre decese au fost inregistrate în Suceava, București, Hunedoara, Arad și Timiș.

1 din 8 cazuri confirmate în ultima săptămână a fost înregistrat în rândul personalului medical.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea