Tu știi care e diferența dintre mișcare și sport? Medicii au explicat totul la Medika TV

Mișcarea trebuie să fie parte din viața noastră, dacă ne dorim să fim sănătoși și organismul nostru să funcționeze perfect. În schimb, sportul presupune respectarea unor reguli și implică o serie de costuri suplimentare. 

Se spune că este nevoie de câteva minute de mișcare pe zi pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. De la mic la mare, medicii ne recomandă tuturor să facem mișcare. „Aș face delimitare între ceea ce înseamnă sport și ceea ce înseamnă mișcare. Indiferent de oraș, de posibilitățile materiale, de educația urmată, trebuie să facem mișcare. Omul este proiectat să se miște, nu să fie sedentar. Mișcarea este, din punctul meu de  vedere, echivalentul sănătății.  Mișcarea este unanim recunoscută ca benefică.  Categoric mișcarea ar trebui să fie prioritatea absolută și de la vârste fragede să o imprimăm în interiorul fiecărui copil și adolescent” a explicat dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, la Medika TV. 

În afară de mișcarea propriu-zisă, sportul impune o serie de reguli și depinde de disponibilitatea materială a fiecărei persoane. Ar fi ideal să facem sport cât mai mulți dintre noi, însă în lipsa posibilităților orice minut de mișcare contează. „Sportul presupune echipament, reguli, competiții, coechipieri. Dacă vorbim de sport avem nevoie de niște condiții. Degeaba vreau să fac hochei, dacă nu am patinoar. La sport în România sunt multe limitări în ceea ce privește condițiile” a mai spus dr. Alin Popescu. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea