Tulpina britanică a noului coronavirus se extinde cu repeziciune

Noua tulpină a SARS-CoV2, care a fost identificată pentru prima oară în Marea Britanie, se extinde cu repeziciune la nivel global. Potrivit Organizației Mondiale a sănătății, aceasta a fost raportată deja în nu mai puțin de 70 de țări. În decursul a doar 5 zile, lista țărilor în care a fost identificată tulpina britanică a crescut cu 10.

Și tulpina sud-africană s-a răspândit, fiind prezentă în 31 de țări. Ambele tulpini noi ale coronavirusului sunt mult mai contagioase decât virusul original.

Potrivit AFP, o altă variantă nouă a SARS-CoV2, identificată la începutul acestui an în Japonia și despre a cărei variantă se spune că provine din Manaus, a devenit dominantă pe continentul sud-american, în principal în zona Amazoniei.

Lumea medicală și de știință e tot mai îngrijorată de evoluția pandemiei în contextual apariției noilor tulpini ale coronavirusului. De altfel, unii specialiști au declarat că situația actuală echivalează cu apariția unei noi pandemii.

Consilierul ştiinţific principal al Guvernului Franței, Jean-François Delfraissy, a avertizat încă de la începutul acestei săptămâni că apariția noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV2 echivalează cu începerea unei noi epidemii. „Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă. Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, a declarat responsabilul francez, citat de Reuters.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea