Uleiul de cânepă ozonat, un adevărat panaceu. La ce ajută

Cânepa este, de mii de ani, folosită în medicină, în principal semințele sale având proprietăți multiple, care ameliorează o serie de simptome și afecțiuni. Un produs relativ nou apărut pe piața românească prinde teren, fiind recomandat de medici cu precădere pentru bolnavii cu diagnostice crunte, precum cancerul. Este vorba despre uleiul de cânepă ozonat, ale cărui efecte benefice și curative sunt de 10 ori mai mari prin ozonare decât în cazul uleiului simplu.

Tratează o multitudine de afecțiuni medicale, dar este recomandat în principal în cazul durerilor și inflamațiilor, având un puternic efect analgezic și proprietăți antiinflamatorii, după cum a spus la Medika TV Costin Militaru, medic generalist.

Un rol important al uleiului de cânepă ozonat e cel de antiinflamator. Pur și simplu ne ia durerile. Studiile arată că, în dozele care trebuie, și administrat corect, poate fi mai eficient decât morfina. Sunt țări unde uleiurile de canabis au reușit să înlocuiască, în terapiile paliative, utilizarea opioidelor.  De asemenea, reechilibrează metabolismul. E spectaculos de-a dreptul ce se întâmplă în organismul uman după numai două luni de utilizare a acestui produs.  Cu toate că nu putem vorbi despre uleiul de cânepă ca despre un medicament, el ar trebui înțeles ca atare. Luat în doze mai mari sau mai mici, beneficiile nu mai sunt aceleași. Sunt studii și există în țările vestice inclusiv ghiduri pentru utilizarea extraselor de cânepă în anumite afecțiuni, iar eu încerc să-i familiarizez pe pacienții mei cu acest produs. Am făcut o specializare în Statele Unite ale Americii și încerc să pun în practică la noi ce am învățat acolo, pentru că am observat rezultate excelente la pacienții cărora le-am recomandat acest produs, pentru unele afecțiuni”, a spus medicul generalist Costin Militaru.

Uleiul de cânepă ozonat se recomandă în numeroase afecțiuni. E folosit cu succes în cazuri de depresie și anxietate, în epilepsie, schizofrenie, având proprietăți antipsihotice, dar și în tratarea arsurilor și rănilor deschise. Uleiul de cânepă ozonat asigură nu doar dezinfecția rănii și ameliorarea durerii, dar și o vindecare accelerată cu 50%, fără cicatrici. Este indicat, de asemenea, în stări de greață, colită, sindromul colonului iritabil, dar și pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, cum este cazul acneei, datorită efectului sebostatic. Produsul poate fi folosit atât intern, cât și extern și, în general, este bine tolerat de pacienți.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea