Uleiul de pește, ajutor pentru cuplurile care vor un copil. Suplimentele ar putea fi recomandate bărbaților

Familiile tinere care își doresc un copil ar putea fi ajutate de consumul de pește. Un studiu recent i-a condus pe cercetători la concluzia că bărbații aflați la vârsta procreării și-ar putea îmbunătăți calitatea spermatozoizilor dacă vor lua suplimente care conțin acizi grași Omega-3 proveniți de la pește precum heringul, somonul sau sardinele.

Legătura dintre aceste suplimente și o mai bună procreație nu este încă dovedită științific. Potrivit Journal of the American Association, o echipă coordonată de cercetătoarea Tina Kold Jensen de la Universitatea de Sud din Danemarca, a derulat un studiu în care subiecții au fost bărbați de vârstă tânără. După ce ei au luat suplimente cu ulei de pește s-a observat o creștere a calității spermatozoizilor și un nivel mai mare al testosteronului. Cercetarea nu a ajuns în punctul în care să facă o legătură de cauzalitate între administrarea uleiului de pește și o fertilitate îmbunătățită. Dar, pentru că există o calitate mai bună a spermatozoizilor, ar putea crește și probabilitatea de fertilizare a unui ovul.

Pentru a se ajunge ca suplimentele să aibă o recomandare generală pentru îmbunătățirea fertilizării este nevoie de continuarea cercetărilor astfel încât să fie stabilită o relație de cauzalitate între administrarea uleiului de pește și obținerea unei sarcini.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes