Un fost consumator de droguri le-a vorbit tinerilor, la Medika TV: „E un drum care duce către o viață distrusă”

Cel mai important talk-show medical din România, „Sistemul Medikal”, emisiune difuzată la Medika TV, a reluat subiectul consumului de droguri în rândul elevilor și adolescenților. Dezbaterii i s-a alăturat și un fost consumator de droguri. Acesta a vorbit în direct despre experiența sa și despre cum a reușit să scape de dependență. 

Pe numele său Lucian Ibănescu, fostul consumator de droguri a vorbit despre experiența personală precizând faptul că tinerii care vor să cunoască senzația oferită de stupefiante trebuie să știe faptul că prețul pe care îl plătesc este unul destul de mare. 

Lucian a fost prins în capcana drogurilor la vârsta de 14 ani, când a încercat primul joint. Apoi a ajuns să consume mai multe tipuri de droguri, în afara celor injectabile, iar odată cu dependența au apărut și problemele, inclusiv cele cu legea. Fostul consumator face parte acum dintr-o serie de grupuri care militează pentru stoparea consumului de droguri de către tineri. 

„Ne adresăm către două categorii de tineri: cei care nu au încercat niciodată, dar poate se uită la asta şi li se parte interesat şi celor care au încercat sau care consumă. Celor care nu au încercat, le zic din toată inima că nu merită. E un drum care duce numai la o viaţă distrusă, numai la vise spulberate, la destine frânte, duce la lucruri pe care nu şi le doreşte nimeni, pentru care nimeni nu este pregătit, consumul de droguri se plăteşte, plăteşti pentru distracţia de la început şi preţul care e de plătit e sănătate, e libertate, e relaţia cu cei mai dragi oameni, cu familia. Iar lucrurile astea nimeni nu vrea să le piardă. Iar celor care au încercat, sau celor care cochetează cu stilul ăsta de viaţă, vreau ca ei să ştie că, deşi e foarte greu, contextul nu e cel mai potrivit, vreau să ştie că este speranţă, dacă cineva are nevoie de ajutor, vreau să ştie că este speranţă şi se poate scăpa din lumea aia din care pare uneori că nu ai e nicio cale de ieşire”, a afirmat Lucian Ibănescu, la Medika TV. 

Tânărul a precizat faptul că sprijinul necondiționat al familiei sale a fost cel care l-a ajutat să scape de dependență. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea