Un fost politician a pierdut lupta cu COVID-19

Infecțiile cu noul coronavirus continuă să facă victime. Curtea de Conturi a României anunță că a încetat din viață Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul instituției și fost primar al Sectorului 1 al Capitalei. În vârstă de 70 de ani, Vasile Gherasim era infectat cu noul coronavirus.

”Prieten, coleg, conducător de departament, cu toţii am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă şi abnegaţie în slujba binelui comun. Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moineşti, judeţul Bacău. Licenţiat în drept şi sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfăşurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administraţia publică centrală şi locală a statului român”, au transmis într-un comunicat preluat de Agerpres, colegii săi din cadrul Curţii de Conturi a României.

Primar al sectorului 1, în perioada 2000-2004, ulterior secretar de stat în Ministerul de Interne şi Administraţiei Publice, timp de un an, Vasile Gherasim a fost și consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti până în 2008. Între 2008 și 2012 a fost deputat, iar la încheierea mandatuluia rămas în Parlamentul României în calitate de consilier parlamentar. Din 2015 până în 2017 a fost consilier al Primarului General al Capitalei poziție din care a fost nominalizat consilier de conturi la Curtea de Conturi a României unde a preluat conducerea Departamentul VII.

Vasile Gherasim era doctor în sociologie urbană, iar în anul 2005 a fost decorat de Președintele României cu ordinul ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes