Un laborator din Timiș a raportat testele pentru prima oară de la începutul pandemiei. Cum a influențat asta bilanțul zilnic

Pentru prima oară de la începutul pandemiei, un laborator din județul Timiș a transmis către Direcția de Sănătate Publică rezultatele testelor pe care le-a făcut. Este vorba despre 11 mii de teste făcute în acest laborator și raportate abia acum. Totuși, această situație nu a influențat în vreun fel bilanțul zilnic, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

“Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.761.565 de teste RT-PCR și 1.913.902 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.678 de teste RT-PCR (5.568 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.110 la cerere) și 15.651 de teste rapide antigenice.

Precizăm că un laborator din Timiș a transmis astăzi pentru prima dată către DSP cifra testelor efectuate de la începutul pandemiei până în prezent, aproximativ 11.000 de teste.

Această raportate întârziată nu afectează datele privind persoanele depistate pozitiv pentru că reprezentanții laboratorului au completat zilnic în coronaforms aceste date.

De asemenea, cele 244 de cazuri nou pozitivate raportate astăzi sunt rezultate din testele efectuate în ultimele 24 de ore”, transmite GCS.

Potrivit raportului zilnic, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 244 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Cele mai multe au fost în București – 49, Cluj – 25 și Ilfov – 18.

În același interval au fost înregistrate două decese. Este vorba despre 2 bărbați, unul din categoria de vârstă 50-59 ani și unul din categoria de vârstă 70-79 ani, ambii cu comorbidități, care erau internați în spitale din județele Iași și Prahova.

Raportul zilnic mai arată și o creștere semnificativă a numărului persoanelor în stare gravă. Astfel, în acest moment sunt 489 de bolnavi internați, din care 72 sunt la terapie intensivă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea