Un medicament administrat pentru controlul obezității poate preveni bolile de inimă. Părerea experților

Mai multe studii clinice au arătat că semaglutida, ingredientul cheie utilizat pentru prepararea medicamentului „Wegovy”, ar putea avea capacitatea de a preveni infarctul miocardic sau alte boli de inimă. 

Oamenii de știință au fost încântați de rezultatele promițătoare pe care le-au obținut, în urma testelor pe care le-au realizat, în ceea ce privește efectele semaglutidei, substanța activă a medicamentului „Wegovy”, asupra protecției pe care o oferă împotriva apariției bolilor de inimă. 

Datele au arătat că o doză mică de „Wegovy” administrată săptămânal are capacitate de a reduce cu 20% șansele de a dezvolta o boală de inimă, în cazul adulților predispuși la infarct miocardic, generat de obezitate. Aceste rezultate, sunt de părere specialiștii, ar putea schimba complet modul în care se tratează astăzi bolile de inimă.

Mai mult, aceleași teste au indicat faptul că noua generație de medicamente împotriva obezității ar putea îmbunătăți funcțiile vitale ale organismului, nu doar reduce kilogramele pacienților cărora le sunt prescrise astfel de tratamente, „Cred că este cel mai important studiu pe care l-am realizat în ultimii 10 ani. Ne oferă o nouă perspectivă asupra modului în care putem trata și preveni bolile cardiovasculare” susține Michael Blaha, director de cercetare în cadrul Centrului de Prevenire al Bolilor Cardiovasculare, din cadrul Universității John Hopkins, SUA. 

Studiul a fost denumit „SELECT”, iar rezultatele finale vor fi prezentate de oamenii de știință spre sfârșitul acești an, în cadrul unei conferințe internaționale. Efectele semaglutidei asupra inimii au fost studiate cu ajutorul a peste 17,000 de pacienți diagnosticați cu diferite afecțiuni cardiovasculare.  Acestora le-au fost administrate injecții cu „Wegovy” și placebo, iar starea lor de sănătate a fost monitorizată pe parcursul a cinci ani. Cei care au primit medicamentul au prezentat un risc scăzut ca afecțiunile lor să se dezvolte într-un mod nefavorabil. , prin comparație cu cei care au primit placebo. 

SURSA

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea