Un medicament pentru pisici, posibil eficient în cazurile de COVID-19. Încep deja studiile pe oameni!

Cercetătorii se pregătesc să lanseze studii clinice pentru a investiga un medicament utilizat pentru vindecarea unui coronavirus fatal găsit la pisici, despre care speră să fie eficient și împotriva SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Medicamentul este un inhibitor de protează care interferează cu replicarea virală, punând astfel capăt unei infecții. Potrivit unui comunicat de presă al cercetătorilor de la Universitatea din Alberta, medicamentul a fost investigat pentru prima dată în urma focarului SARS din 2003 și a fost dezvoltat în continuare de cercetătorii veterinari. Noua lucrare de testare a medicamentului împotriva COVID-19 a fost publicată în Nature Communications, potrivit Pharmacy Times.

Cercetătorii au sintetizat mai întâi compușii înainte de a-i testa împotriva SARS-CoV-2 în eprubete și linii celulare umane. Pe baza acestor constatări, anchetatorii au dezvăluit apoi structura cristalină a medicamentului, deoarece acesta se leagă de proteină, despre care au spus că le va permite să dezvolte medicamente și mai eficiente.

În doar 2 luni, rezultatele noastre au arătat că medicamentul este eficient în inhibarea replicării virale în celulele cu SARS-CoV-2“, a declarat cercetătorul Joanne Lemieux. “Acest medicament este foarte probabil să funcționeze la om, asa ca suntem încurajați că va fi un tratament antiviral eficient pentru pacienții cu COVID-19”.

Lemieux a adăugat că echipa va continua să testeze modificarea inhibitorului, dar a spus că medicamentul actual arată suficientă acțiune împotriva SARS-CoV-2 pentru a proceda imediat la studiile clinice.

De obicei, pentru ca un medicament să intre în studii clinice, acesta trebuie confirmat în laborator și apoi testat pe modele animale, a spus ea. „Deoarece acest medicament a fost deja utilizat pentru tratarea pisicilor cu coronavirus și este eficient cu toxicitate mică sau deloc, a trecut deja de aceste etape și acest lucru ne permite să mergem mai departe. Datorită datelor puternice pe care le-am adunat noi și alții, urmărim studii clinice pentru acest medicament ca antiviral pentru COVID-19. “

Cercetătorii au început să colaboreze cu Anivive Life Sciences, o companie de medicină veterinară care dezvoltă medicamentul pentru pisici, pentru a produce calitatea și cantitatea necesare pentru studiile clinice la om. Lemieux a spus că probabil va fi testat în Alberta în combinație cu alte antivirale, cum ar fi Remdesivir.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes