Un tânăr de 26 de ani din București, primul român bolnav de variola maimuței

Într-o comunicare publică, Ministerul Sănătății transmite faptul că România a înregistrat primul caz de variola maimuței. Pacientul este un tânăr de 26 de ani din Capitală.

Se pare că tânărul s-ar fi îmbolnăvit de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, acolo unde există cazuri numeroase de variola maimuței. „Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.” precizează oficialii Ministerului Sănătății.

Pacientul a fost diagnosticat luni, în urma unor teste de laborator. „Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare” se arată în comunicarea Ministerul Sănătății.

Tânărul primește îngrijiri medicale în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, iar starea sa de sănătate este bună.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes