UN TÂNĂR ÎN MOARTE CEREBRALĂ A SALVAT PATRU VIEȚI. Ficatul, rinichii și plămânii, transplantate cu succes

Gestul familiei unui tânăr de 25 de ani, din județul Sibiu, a salvat patru vieți. Tânărul era în moarte cerebrală și, practic, nu mai exista nici o șansă pentru a fi salvat. Familia a fost de acord ca organele sale să salveze alte vieți.

“Echipele de profesionişti ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au realizat intervenţiile de prelevare a ficatului şi rinichilor, care au redat bucuria vieţii pentru alţi 3 români, a căror unică şansă era o intervenţie salvatoare de transplant. Deoarece pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil pentru plămân, la Sibiu a fost prezentă o echipă de medici a Eurotransplant care a realizat intervenţia de prelevare a plămânilor. Împreună, medicii români şi străini au format o echipă unită sub acelaşi deziderat: salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

“Cuvintele sunt prea mici și prea puține pentru a mulțumi familiei care a acceptat donarea de organe. Graţie deciziei acestei familii greu încercate, patru oameni se pot bucura azi de o noua şansă la viaţă primită prin transplant de ficat, rinichi şi plămâni”, mai spun reprezentanții ANT.

Cu toate că, din cauza pandemiei, intervențiile au fost mai puține, luna trecută Agenția Națională de Transplant a înregistrat și o premieră. Este vorba despre o intervenție care a salvat viața unui copil din județul Bacău,  care a primit rinichii unui bebeluș de numai 10 luni, aflat în moarte cerebrală.

Mai multe despre intervenția realizată în premieră în luna iulie puteți citi AICI.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea