Undă verde fără certificat digital în centrele comerciale! Ce propune CNSU și care sunt condițiile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă, începând cu data de 7 februarie. Prin decizia adoptată se mențin o serie de măsuri stabilite anterior în vederea prevenirii răspândirii SARS-CoV 2.

CNSU propune însă ca, în cazul centrelor comerciale, accesul la magazinele alimentare să fie liber, fără să mai fie condiționat de prezența certificatului verde. Pentru asta, centrele comerciale vor fi nevoite să creeze culoare speciale. De asemenea, numărul persoanelor care pot face cumpărături din supermarketurile aflate în mall-uri sau centre comerciale va fi limitat.

 “Se propune ca prin excepţie de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situaţi în centrele şi parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din acestea, este asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp din suprafaţa destinată vânzării, pentru fiecare persoană şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces“, arată documentul adoptat de CNSU.

Hotărârea CNSU poate fi descărcată de mai jos:

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea