Unde plecăm în vacanță și ce reguli sanitare trebuie să respectăm în funcție de destinația aleasă

Măsurile de relaxare impuse de autorități ne îndeamnă pe toți să ne gândim la vacanță. Cei mai mulți dintre români preferă să plece în străinătate, Bulgaria, Turcia și Grecia fiind principalele destinații. În funcție de locul ales, trebuie să ținem cont de anumite reguli sanitare.

Bulgaria, de exemplu, își primește turiștii fără a fi nevoie de teste RT-PCR sau dovada vaccinării. Grecia și Turcia acceptă turiști în anumite condiții.

Bulgaria ne ispitește cel mai mult acum, reprezintă una dintre primele alegeri atunci când vorbim de hoteluri all inclusive la malul mării, bulgarii ne permit să intrăm în țara lor fără niciun document care să aibă legătură cu coronavirusul. Grecii vin și ei cu oferte tentante, turcii fac același lucru, avem nevoie de un pașaport COVID-19 la graniță, fie de un test negativ sau document care să ateste că am avut boala. Indiferent de destinație, există niște reguli care trebuie respectate, care au legătură cu pandemia,” a spus Ciprian Enea, consultant în turism, într-o intervenție la Medika TV.

De la 1 iulie, pașaportul COVID-19 va deveni funcțional, iar acest document va simplifica procedurile de călătorie. Ceva mai complicat va fi cu transportul copiilor.

Pentru turiștii vaccinați, vestea bună este acest pașaport COVID-19, vestea proastă apare în cazul familiilor cu copii, mai ales dacă sunt copii care nu sunt vaccinați sau nu se pot vaccina. Atunci părinții sunt nevoiți să facă un drum până la un centru de testare pentru a demonstra că cei mici nu sunt purtători ai coronavirusului”, a mai spus Ciprian Enea, la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea