UNDE ȘI DE CÂND NE VOM PETRECE CONCEDIILE ÎN STRĂINĂTATE. Care sunt destinațiile turistice pe care medicii ne spun să le ocolim

Tot mai multe țări europene preferate de turiști înainte de pandemia de COVID-19 anunță măsuri de relaxare, dar medicii ne recomandă să alegem cu mare atenție destinațiile în care dorim să ajungem. Sfatul specialiștilor este acela de a ne deplasa în zone sigure, pentru a nu risca o îmbolnăvire.

Chiar dacă pandemia de COVID-19 ne-a obligat să renunțăm la multe dintre lucrurile pe care le făceam înainte, totuși, nu putem amâna la infinit planurile de concediu. Tocmai de aceea mulți dintre noi au început deja să caute destinații în care să se relaxeze. Medicii ne recomandăsă alegem zone unde riscul de îmbolnăvire este scăzut.

Preferată și de români, Italia este de ocolit în această perioadă, chiar dacă este prima țară care a anunțat măsuri de relaxare oportune turiștilor. Cele mai sigure țări, potrivit sfatului specialiștilor, ar fi în momentul de față Grecia sau Bulgaria.

Dacă vom merge peste hotare eu aș merge pe varianta de a folosi mașina personală și as alege acele destinații unde lucrurile au fost echilibrate de la început ca, de exemplu, Grecia și Bulgaria, nu Italia. Asta ca un exemplu legat de ce se întâmplă peste hotare. E preferabil să alegem Grecia sau Bulgaria pentru că acolo riscul este mult mai mic. Sigur si în Italia lucrurile încep să evolueze bine, dar e de durată. În România vom putea merge oriunde, cu siguranță vom merge pe litoral, cu siguranță vom merge la munte. E important să păstrăm aceeași distanțare” a declarat medicul Adrian Marinescu, invitat în emisiunea „Medika Special”.

Italia a anunțat faptul că din 3 iunie va permite tuturor cetățenilor europeni accesul pe teritoriul țării, fără a fi nevoie ca aceștia să intre în carantină. Excepție face Sardina, destinație unde zborurile interne se reiau după 15 iunie, iar cele internaționale începând cu 25 iunie.

Bulgaria a anunțat că de la 1 iunie renunță la măsura carantinei pentru persoanele străine care intră pe teritoriul țării , cu excepția celor din Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania și Marea Britanie.

Din 15 iunie, Grecia a făcut publică o listă cu 29 de state ai cărei cetățeni vor putea ajunge în țară cu avionul fără a intra în carantină și fără a li se solicita să facă teste pentru COVID-19, România fiind inclusă pe listă. Toate zborurile internaționale vor fi la Atena, iar spre insule vor fi acceptate începând cu 1 iulie. De asemenea, Islanda se redeschide tot începând cu 15 iunie, fără a face diferențe între state. Totuși turiștii vor fi nevoiți să facă teste pentru COVID-19 la sosirea pe aeroport.

În ceea ce privește Portugalia, statul își deschide plajele începând cu 6 iunie, dată la care dă startul și sezonului estival. Turiștii care vor ajunge în Portugalia nu vor fi obligați să stea în carantină.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes