Unul dintre cei mai cunoscuți medici români a murit de COVID-19

Dr. Benedek Istvan, cunoscut drept medicul care a realizat primul transplant medular din România, este unul dintre cei 60 de români care au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore.

În vârstă de 71 de ani, prof. dr. Benedek Istvan, fost şef al secţiei hematologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş era internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

El a fost confirmat cu noul coronavirus în luna august, alături de alte 10 cadre medicale de la secția de hematologie. Mai mulți medici au fost internați în spital în urma apariției focarului, iar secția a fost închisă.

Starea medicului se agravase în ultimele zile și fusese transferat la terapie intensivă.

Profesorul doctor Benedek Istvan a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, în anul 2001. El a fost, de asemenea, artizanul mai multor premiere naţionale în domeniul medical, cum ar fi înființarea, în 2002, a primei selecții imunomagnetice de celule stem sau primul transplant de celule stem din România la un adult cu leucemie granulocitară cronică, în anul 2005.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes