UPU  a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a rămas fără medici. Managerul unității a vorbit la Medika TV despre această situație 

Este criză de medici la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. Șeful UPU a suferit un accident vascular, alți medici sunt fie în concediu fie bolnavi, activitatea fiind asigurată doar de două doctorițe. La UPU Giurgiu se prezintă zilnic 150 de pacienți. 

Situația privind activitatea UPU a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a fost explicată chiar de managerul spitalului, Dragoș Chivu, în direct, la Medika TV. „”Noi, în Unitatea de Primiri Urgenţe avem cinci medici, din care unu este în concediu de creştere şi îngrijire copil, unu este cu jumătate de normă în urma unui accident nefericit – a avut un infarct renal – şi şeful UPU care pe data de 1 noiembrie a avut un AVC hemoragic. (…) Mai sunt alte două doctoriţe şi medici din extern care ne ajută la gărzi”, a declarat, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu.

În urmă cu câteva zile, la UPU Giurgiu, liniile de gardă au fost asigurate doar de un singur medic, în condițiile în care zilnic, peste 100 de pacienți vin să se trateze la UPU. „”Vă daţi seama, numai să zici: bună ziua la fiecare, un singur medic, cât este de solicitant”, a spus managerul, la Medika TV. 

Din cauza epuizării la locul de muncă, șeful UPU Giurgiu a suferit un accident vascular după ce a ieșit din tura de gardă. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea