VA FI SAU NU PENTRU TOATE BUZUNARELE? Ce preț va avea vaccinul anti-COVID produs de compania americană Moderna

Proiectele științifice care au ca obiect descoperirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus sunt tot mai aproape de a deveni realitate. Cele mai multe șanse în obținerea unui vaccin eficient, într-un timp scurt, le are serul companiei americane Moderna. Calculele estimative arată că vaccinul celor de la Moderna ar putea să coste 40 de dolari americani.

Vaccinul companiei Moderna, despre care celebrul expert infecționist american Anthony Fauci spune că are cele mai mari șanse de reușită, va intra în cea de-a treia fază a testelor clinice luna viitoare.

Oficialii companiei, citați de CNN, s-au declarat foarte optimiști în ceea ce privește eficiența serului pe care îl produc și speră ca la începutul anului viitor acesta să fie deja pe piață.

De altfel, Moderna a stabilit deja și prețul pentru o doză din acest vaccin. Aceasta va costa 40 de dolari americani, adică aproximativ 164 de lei.

Avem o colaborare strânsă cu multe guverne mondiale, astfel încât prețul să fie accesibil publicului larg” a precizat Stéphane Bancel, CEO-ul companiei Moderna.

Dacă vaccinul produs în SUA va fi realizat în termenul stabilit, acesta va deveni vaccinul produs în cel mai scurt timp din istorie. Recordul în ceea ce privește timpul scurt de producere a unui vaccin îl deține cel împotriva oreionului, care a fost realizat în 4 ani.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea