Va fi sau nu UNTOLD anul acesta? Cum vrea să verifice primarul din Cluj-Napoca dacă organizarea festivalului e sigură

După un 2020 în care concertele și festivalurile au fost suspendate, perspectiva ca acest lucru să se repete și în 2021 este sumbră. Două mari festivaluri, UNTOLD și NEVERSEA, nu au mai avut loc anul trecut din cauza pandemiei. Iar asupra a ceea ce se va întâmpla în acest an planează, încă, suspiciuni.

Organizatorii cer reluarea festivalurilor, iar printre susținători se numără și primarul din Cluj-Napoca, orașul în care se organizează UNTOLD, care a anunțat că va propune un spectacol-experiment, pentru a se verifica exact care este riscul epidemiologic la care sunt expuși participanții.

 „Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Dintre toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Acesta consideră că în funcție de rezultatul experimentului se va putea lua o decizie clară cu privire la ceea ce se va întâmpla cu UNTOLD în acest an.

„Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel european. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a mai spus Emil Boc.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea