Va veni vaccinul împotriva COVID-19 din Italia? Cercetătorii italieni mizează pe neutralizarea virusului și spun că un alt gen de vaccin nu va funcționa niciodată!

Cercetătorii italieni au dezvăluit planurile de testare a unui vaccin pe oameni, despre care spun că este primul din lume care neutralizează virusul.

Oamenii de știință au administrat șoarecilor serul dezvoltat de Takis Biotech, cu sediul la Roma, după care au prelevat anticorpii de răspuns de la aceștia.

Rezultatele preliminare ale testelor de laborator au arătat că anticorpii dezvoltați de șoareci au fost capabili să oprească infectarea celulelor umane cu coronavirus.

Directorul Takis, Luigi Aurisicchio, a dezvăluit că echipa italiană intenționează să înceapă în toamnă testele pe oameni. „Din câte știm, suntem primii din lume care au demonstrat până acum o neutralizare a coronavirusului printr-un vaccin”, a declarat Aurisicchio, citat de Daily Mail.

Echipa italiană a comparat câte o doză din cinci seruri diferite care candidează pentru a fi vaccinuri. Toate sunt vaccinuri pe bază de ADN, metoda folosită fiind aceea de a injecta în organism o cantitate minusculă de cod genetic clonat de la virus.

Vaccinurile pe bază de ADN sau ARN nu sunt făcute din secvențe de virus slăbit sau dezactivat, ceea ce înseamnă că pot fi produse pe scară largă în laborator, fără să fie nevoie de probe proaspete.

ADN-ul din vaccin este preluat în celulele destinatarului, iar organismul reacționează la fel ca în cazul în care ar fi infectat cu virusul real, declanșând un răspuns imun.

Cercetătorii au spus că fiecare candidat de vaccin a produs un „răspuns puternic la anticorpi” împotriva virusului în 14 zile. Două dintre serurile dezvoltate au fost considerate a fi cei mai buni candidați pentru un viitor studiu clinic.

 „Aceasta este cea mai avansată etapă de testare a unui vaccin-candidat creat în Italia. Din câte știm, suntem primii din lume care au demonstrat până acum o neutralizare a coronavirusului de către un vaccin. Ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple și la oameni”, a declarat Luigi Aurisicchio.  El a adăugat că testele pe oameni ar putea începe în toamnă.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes