Vacanță forțată! Ce spune pediatrul dr. Mihai Craiu, despre contactul copiilor cu bunicii

”Acum că sunt închise școlile, NU lăsați copiii în grijă la bunici. Nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate”.


Mesajul ferm îi aparține unuia dintre cei mai renumiți pediatri români. Vineri dimineață, dr.Mihai Craiu a scris pe facebook, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, unde părinții primesc informații și sfaturi despre sănătatea copiilor că nu e momentul să-i trimitem pe cei mici la bunici.

Renumitul doctor a explicat și de ce nu e bine ca nepoții să intre în contact în aceste zile cu bunicii lor. Dr. Craiu a citat una dintre cele mai prestigioase reviste medicale din lume care scrie că în situația în care copiii contractează coronavirusul, ei vor fi în siguranță. Pe de altă parte, virusul se transmite cu maximă contagiozitate cu o zi înainte de apariția simptomelor, ceea ce face ca transmiterea să se facă foarte ușor și să nu poată fi prevenită în nici un fel.
În aceste condiții, pediatrul face apel la părinți să nu-și trimită în această perioadă copiii la bunici pentru că îi pot pune în pericol pe seniori, în cazul cărora coronavirusul poate avea urmări dramatice.
” Au venit vremurile dificile pe care le anticipam acum 6 săptămâni. A ne văita sau a face crize de afect nu folosește DELOC copiilor noștri.
Vă sugerez să parcurgeți acest articol publicat în una din cele mai prestigioase reviste medicale din lume – NEJM https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2003717?query=RP
Ce spune el? Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decat la adulții.
MORALA – acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grijă la bunici.
COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi înainte să apară simptomele deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate.”,
a scris dr. Mihai Craiu.

Mihai Craiu este medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu” și profesor la UMF „Carol Davila” din București. Pe lângă activitatea din spital, conf. dr. Mihai Craiu este cel care a înființat Spitalul Virtual pentru Copii, o pagină de Facebook unde părinții primesc informații și sfaturi pentru sănătatea copiilor lor.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea