Vaccinare direct din mașină. În curând, și în România

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, în timpul unei vizite în județul Cluj, că în curând vor fi înființate și în România centre de vaccinare de tip “drive through”, în care oamenii vor fi imunizați direct în mașină. În plus, mai multe centre în care în prezent se administrează vor vaccin AstraZeneca vor avea și serul Pfizer.

Avem dozele de vaccin necesare pentru ca oamenii să se imunizeze în număr cât mai mare. Pentru a accelera procesul de vaccinare, în perioada următoare vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, vom avea centre de vaccinare de tip <<drive-through>> și vom permite operatorilor economici să organizeze centre pentru vaccinarea angajaților”,  a declarat, la Cluj, premierul Florin Cîțu, citat într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Cîțu, care este în acest moment și ministru interimar al Sănătății, a mai spus că din 20 aprilie țara noastră va ajunge la o capacitate de vaccinare de 120.000 de doze zilnic. 

În 20 aprilie vom ajunge la o capacitate de 120.000 de doze de vaccin pe zi. Dacă vrem ca, în această vară, să ne bucurăm de concediu, să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. La 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem ținta de cinci milioane de persoane vaccinate. Singura soluție pentru a ieși din pandemie rămâne vaccinarea”,  mai arată sursa citată.

Potrivit Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 80.056 de persoane.

Cei mai mulți români au primit serul Pfizer – 61.727, urmat de vaccinul AstraZeneca – 9.252 și Moderna – 9.077 de doze folosite în ultimele 24 de ore.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost folosite 3.998.980 de doze de vaccin. Mai bine de 1,5 milioane de români au făcut ambele doze de vaccin.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea