Vaccinare la graniță, fără programare, pentru românii din diaspora

De când în România vaccinarea se poate face fără programare, fie la evenimente dedicate, la centre drive-thru sau în orice alt centru de vaccinare, s-a înregistrat un adevărat turism de imunizare. Mulți români care muncesc în alte țări, unde campaniile de vaccinare se derulează mai greoi și cărora le-ar veni rândul la imunizare chiar și peste câteva luni, ales să străbată mii de kilometri și să vină în țară, special ca să se vaccineze.

Pentru a le veni în ajutor acestora, Direcția de Sănătate Publică Arad și Instituția Prefectului Arad au decis să deschidă două centre de vaccinare chiar la punctele de trecere a frontierei.

 „Pregătim două centre de vaccinare, în maximum o săptămână dorim să fie operaționale, practic, punctele de vaccinare la frontieră ar ajuta foarte mult pe cei care doresc să vină doar pentru vaccinare pentru că există un fenomen observat la nivelul județului Arad, mai mulți cetățeni români din diaspora vin doar pentru vaccinare”, a declarat la Europa FM directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș.

Centrele de vaccinare vor fi amenajate la Vama Nădlac 1 și Vama Nădlac 2.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea