Vaccinarea anti-COVID-19 pe înțelesul tuturor. De ce este important să ne imunizăm cât mai repede

Șansele ca răspândirea virusului SARS-CoV 2 să fie controlată sunt mari, dacă avem încredere în vaccinuri. Epidemiologii susțin că imunizarea unui număr mare de persoane va avea ca efect întoarcerea la o viață normală.

Mutațiile pe care le are virusul sunt generate de lupta acestuia ca să supraviețuiască. Specialiștii susțin că modificările care apar în structura virusului sunt ceva obișnuit, un fenomen natural.

Virusul este flexibil, are capacitatea de a-și schimba structura, dar nu într-o modalitate totală, apar noi mutații, dar e ceva natural”, a precizat prof. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, pentru Medika TV.

Evoluția virusului SARS-CoV-2 precum și răspândirea sa ar putea fi controlate dacă ne vom vaccina și vom avea încredere în serurile existente acum pe piață.

Dacă strategiile de vaccinare se fac așa cum au fost prevăzute, susținute și intense, cu vaccinarea unui număr mare de persoane, șansa ca aceste fenomene de adaptarea a virusului să fie mai puțin importante pentru susceptibilitatea organismului este mai mare. Trebuie să luptăm și singura modalitate este să asigurăm această protecție ca oamenii să nu dezvolte boala prin vaccinare. Toate estimările au subliniat faptul că dacă populația se va imuniza în proporție de 70%, controlul virusului va fi mai sigur. Vedem foarte bine ce s-a întâmplat în Israel, vaccinarea populației a dus la o scădere a ratei de infectare cu 90%, iar consecințele sunt pozitive”, a adăugat prof. dr. Doina Azoicăi, pentru Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea