Vaccinarea devine obligatorie pentru personalul medical din Franța. Ce se va întâmpla cu medicii care nu respectă decizia

Franța va impune angajaților din sistemul de sănătate să se vaccineze împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron, care a subliniat că vaccinul va fi obligatoriu pentru toți angajații din unitățile sanitare, indiferent că fac parte sau nu din categoria personalului medical sau nu. Vaccinul va fi obligatoriu, de asemenea, și pentru persoanele care au contact cu persoane vulnerabile.

Președintele francez a declarat într-o intervenție televizată că personalul sanitar va avea termen până pe 15 septembrie să se vaccineze împotriva COVID-19.

Ulterior, ministrul francez al Sănătății a spus că personalul medical care nu se va vaccina nu va mai putea lucra și nu va mai fi plătit.

Începând din 15 septembrie, dacă lucrezi în domeniul sanitar şi nu eşti vaccinat, nu vei mai putea munci şi nu vei mai fi plătit”, a declarat ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran.

Un anunț similar, privind obligativitatea vaccinării angajaților din sistemul de sănătate, a fost făcut și de autoritățile din Grecia.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea