Vaccinul anti-COVID-19 produs de nemții de la CureVac are cea mai scăzută eficiență

Compania germană CureVac a făcut publice primele date cu privire la vaccinul anti-COVID-19 pe care l-a produs. Potrivit comunicării oficiale, specialiștii din cadrul companiei susțin că rata de eficacitate a serului este de doar 47%, nereușind astfel să îndeplinească criteriile de succes prespecificate.

Vaccinul CureVac a fost testat pe un număr de 40.000 de persoane din 10 țări din Europa și America Latină. Dintre cei supuși studiului, au existat 134 de cazuri de COVID-19, la două săptămâni după ce au primit a doua doză.

Vaccinul a fost testat pentru cel puțin 13 tulpini de coronavirus, iar în urma testelor s-a demonstrat că eficacitatea sa este de doar 47%. Un rezultat final se așteaptă la începutul lunii viitoare, însă semnalele de până acum nu sunt optimiste.

Sperăm ca ultimele date să ne indice un rezultat intermediar mai puternic”, a precizat Franz – Werner Hass, CEO al CureVac, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

La nivelul Uniunii Europene se folosesc serurile produse de companiile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes