Vaccinul AstraZeneca a fost autorizat în Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii anunță azi, printr-un comunicat, că a acceptat recomandarea Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) de a autoriza utilizarea vaccinului împotriva COVID-19, realizat în urma colaborării dintre Universitatea Oxford și AstraZeneca.

Autorizarea vine după o serie de studii clinice riguroase și o analiză amănunțită a datelor de către experții de la MHRA, care au concluzionat că vaccinul îndeplinește standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate.

“De-a lungul acestei pandemii globale am fost întotdeauna ghidați de cele mai recente sfaturi științifice. După ce au studiat dovezi atât asupra vaccinurilor Pfizer / BioNTech, cât și a Universității Oxford / AstraZeneca, JCVI a sugerat că prioritatea ar trebui să fie aceea de a acorda cât mai multor persoane din grupurile de risc prima lor doză, mai degrabă decât de a furniza cele două doze necesare într-un timp cât mai scurt. pe cat posibil. Toată lumea va primi în continuare a doua doză și aceasta va fi în termen de 12 săptămâni de la prima lor. A doua doză completează cursul și este importantă pentru protecția pe termen lung. De astăzi, NHS din Marea Britanie va acorda prioritate administrării primei doze de vaccin celor din grupurile cu cel mai mare risc. Cu două vaccinuri aprobate acum, vom putea vaccina un număr mai mare de persoane care prezintă cel mai mare risc, protejându-le de boală și reducând mortalitatea și spitalizarea. Sfatul independent al JCVI este că această abordare va maximiza beneficiile ambelor vaccinuri. Se va asigura că mai multe persoane cu risc sunt capabile să obțină o protecție semnificativă împotriva unui vaccin în următoarele săptămâni și luni, reducând decesele și începând să ușureze presiunea asupra sistemului de sănătate”,  se arată în comunicatul Guvernului Marii Britanii.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea