Val de solicitări la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, din cauza caniculei. Care sunt recomandările medicilor

În ultimele 24 de ore, valul de caniculă care a lovit România a făcut ca numărul solicitărilor către Serviciile de Ambulanță din țară să crească. La București, de exemplu, au fost primite peste 1400 de solicitări. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare medicii din cadrul SABIF au o serie de recomandări pentru cetățeni.

Medicii atrag atenția că expunerea la soare, mai ales la orele prânzului, este extrem de periculoasă pentru sănătate. „Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Pe parcursul zilei faceţi duşuri calduţe, fără a vă şterge de apă” sunt principalele recomandări ale medicilor.

De asemenea, specialiștii Serviciului de Ambulanță București – Ilfov le recomandă tuturor oamenilor să aibă o dietă adecvată. „Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Consumaţi fructe şi legume proaspete” mai spun medicii bucureșteni.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea