Valul 4 al pandemiei în România, o chestiune de timp. Vaccinarea rămâne singura armă

Este o chestiune de timp până când vom intra în valul 4 al pandemiei de COVID-19, sunt de părere experții în domeniul sănătății. Pentru a putea fi feriți de probleme trebuie să ne vaccinăm.

Deși România a adoptat noi măsuri de relaxare, riscul epidemiologic rămâne în continuare din cauza tulpinii Delta a coronavirusului. Specialiștii susțin că doar puțin timp ne-a mai rămas până când vom începe să resimțim efectele noii tulpini.

Valul 4 – marea întrebare este: când? În niciun caz dacă! Asta este foarte clar. Trebuie să fim precauți în momentul de față, întotdeauna. În momentul în care am văzut ce poate face această boală. Trebuie să explicăm clar ce înseamnă populație cu risc și pe lângă îndemnul la vaccinare, trebuie să comunicăm ce înseamnă populație cu risc: diabet, obezitate, boli cardiovasculare. Toți medicii de familie, cei care sunteți într-o categorie cu risc, chiar dacă v-ați vaccinat, trebuie să aveți un comportament cu risc minim. Într-adevăr cei vaccinați sunt protejați și vor face o formă mai ușoară, dar întotdeauna trebuie să ne păzim pentru că este o ruletă. Este o ruletă rusească, din care în cel mai bun caz ieși la fel cum ai intrat, în cel mai rău caz faci o boală gravă”, a precizat dr. Radu Ciornei, cercetător în imunologie și genetică moleculară, în direct la Medika TV.

Singura armă pe care o avem la îndemână pentru a putea scăpa de problemele generate de noile tulpini ale coronavirusului rămâne, deocamdată, vaccinul.

Vaccinarea ne protejează în sensul că nu vom mai face forme grave de boală, nu vom mai sta spitalizați și nu vor mai exista decese. De aceea este bine să ne vaccinăm. Vaccinarea este o superputere pe care o avem, este o mare cucerire a științei ce poate face diferența și ne ajută să ne împlinim țelul suprem, acela de a avea cât mai puține decese,” a mai spus dr. Radu Ciornei, pentru Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea