Varianta Delta a coronavirusului, la fel de contagioasă la varicela? Avertismentul CDC

Experții Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii consideră că varianta Delta a noului coronavirus este la fel de contagioasă ca varicela şi ar putea fi responsabil pentru îmbolnăviri grave, titrează The New York Times, care citează un raport intern al instituţiei.  Acesta relevă că varianta Delta are o probabilitate mai mare să treacă de protecţia imunitară oferită de vaccine, motiv pentru care CDC ar putea să recomande, cât de curând, ca purtarea măștii de protecție să fie din nou obligatorie peste tot, inclusive în cazul persoanelor vaccinate.

Cu toate acestea, vaccinurile folosite în prezent oferă o protecție suficientă pentru ca persoanele care au schema completă de vaccinare să nu facă forme grave ale bolii, să nu aibă nevoie de internare și, mai ales, să prevină decesele.

Documentul citat mai arată că specialiștii CDC estimează că varianta Delta este mai contagioasă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala comună, gripa sezonieră şi varicela.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea